Behandlingar

Akuttandvård

Ibland kommer smärtan plötsligt eller så händer det olyckor. Då behöver du hjälp akut. Vi kommer inte låta våra patienter lida, därför får du en akuttid på samma dag samt kan du ringa vår 24h hotline utöver ordinarie öppettider så att vi kan hjälpa dig på bäst möjliga mån.

Tandsstensanering

Ett friskt tandkött är essentiell för friska tänder och ser samtidigt fint ut. Vi avlägsnar tandsten och plack och ger dig individuella instruktioner hur du ska ta hand om dina tänder med olika hjälpmedel så att du har friskt tandkött livet ut.

Tandlagning

Om skadan inte är för stort kan man ersätta den förlorade tandsubstansen med konstgjorda material.

Rotbehandling

Om skadan har nått tandens inre-den levande delen med kärl och nerver-måste man avlägsna den infekterade vävnaden och ersätta denna med ett konstgjort tät material. Hela processen kallas för rotbehandling. Vi har den nyaste utrustningen och rensar dina kanaler maskinellt som sparar enorm tid för behandlare och patient.

Kronor och broar

Om skadan på tanden är för stor för en lagning ersätter man den saknande tandsubstansen med ett konstrukt som omkramar resten som är kvar av tanden. Det kallas för en krona.

Om man har förlorat en tand gör man ett konstrukt som fyller luckan genom att stöda sig på de 2 tänderna som finns bredvid luckan. Detta kallas för en bro och består av kronor på kvarvarande tänder och en brygga där luckan finns.

Avtagbara proteser

I vissa fall kan man inte ersätta saknade tänder med broar eller implantat. Då kan man satsa på avtagbara proteser för att uppnå goda estetiska och funktionella resultat. Proteser stöder sig på kvarvarande tänder eller på slemhinnan om det inte finns tänder kvar. De kan tas in och ur munnen.

Implantat

Med implantat kan man ersätta förlorade tänder på ett utmärkt sätt oavsett hur många tänder som saknas. Det kan vara en 1-tandslucka eller så kan det vara att alla tänder saknas. Med implantat kan man återskapa nästan alla bett. Implantatbehandlingar är väldigt individuella och det krävs en detaljerat analys av flera faktorer som allmänhälsa, livsstil, benvolym etc. Först då kan man rekommendera att satsa på implantat eller andra behandlingsalternativ. Detta kommer vi gå igenom med dig vid en implantatkonsultation.

Bettfysiologi

Lider du av huvudvärk på morgonen flera gånger  i veckan? Har du ont i tinning ansikte eller käkled? Pressar eller gnisslar du tänder? Då är du kanske en av de många människorna som har bettfysiologiska besvär men inte vet om det. Bettfysiologiska besvär är en folkssjukdom men tyvärr är väldigt få medveten om detta. Vi kan hjälpa dig med bettskenor och andra behandlingar så att besvären antingen upphävs helt eller åtminstone lindras.

Kirurgi-Tandutdragning

Fast att vi försöker rädda alla tänder är det ibland nödvändigt att ta bort en tand. Detta kan vara en skadad tand eller t ex en visdomstand som är felplacerad. Tandläkare Erdal har stor erfarenhet inom kirurgiska och normala extraktioner. Han opererade alla visdomständer när han jobbade i Krokom/Jämtland och han var ansvarig för kirurgiska extraktioner hos kedjan Centre for Dentistry i England för klinikerna i Crosby, Leigh och Blackpool.

Tandblekning Estetisk Tandvård

Det finns 2 sorters tandblekning. Den agressiva varianten i kliniken vid en sittning och den skonsammare varianten där man blekar med individuella skenor hemma. Vi rekommenderar absolut att satsa på den skonsamma hemmablekningsmetoden som inte riskerar tändernas hälsa samt håller mycket längre än den agressiva klinikblekningen som även kostar mer! Om det är akut och vi måste bleka tänderna omgående (dottern har bröllop imorgon!) har vi en Sapphire blekningsapparat för klinikblekning, förutsatt att dina tänder är tillräckligt bra och klarar blekningens påfrestande effekt.

Utöver detta utför vi alla sorters estetisk tandvård med fassader, kompositfyllningar etc för optimala estetiska resultat.

Botox

Alla fina linjer som du kan se i bilden ovan kan man eliminera med hjälp av botox. Botoxbehandlingar är helt ofarliga och är reversibla, dvs effekten försvinner efter ett tag. Vi får oftast frågan angående frysta ansikten pga botox. Om man sätter realistiska mål med syfte att fräscha upp sitt ansikte och se 10-15 år yngre ut får man helt naturliga och vackra resultat. Många fina människor omkring oss har botox utan att andra märker detta. Dåliga resultat uppkommer när man sätter mål som är för långt borta. Om man har nått 50+ åldern och vill se ut som 30 börjar resultatet bli onaturligt. Vi kommer guida och rådge dig så att du blir naturlig fin och vacker.

Fillers

Med fillers kan man uppnå 2 huvudsakliga resultat. 1) Återge ansiktsvolym som tappades med åldern 2) bygga upp volym på vissa anatomiska områden för att se finare ut.

Vi alla förlorar volym i ansiktet när vi åldras. Fillers består av hyaluronsyra som är ett kroppseget material och fungerar utmärkt för att återskapa den förlorade volymen. Ibland vill man ha fylliggare läppar, markantare haklinje eller andra områden där man vill ha mer substans. Då är fillers återigen ett mycket bra val. Vi jobbar bara med de bästa fillersen på marknaden med lång klinisk data- Teosyal och Juvederm- som har enligt vår erfarenhet givit de bästa resultaten sedan 4år där vi började med estetiska injektionsbehandlingar.